Howden Finland

Huoneiston asukas oli huomannut keittiön katosta valuvan vuotovettä ja ilmoitti asiasta huoltoyhtiölle. Huoltoyhtiö paikallisti vuotokohdan peltikatolta löytyneestä reiästä, joka näytti kuin laukussa rikkoontuneelta jugurttipurkin kannelta. Löydetyn aukon muodosta päätellen aiheuttajaksi epäiltiin myrskysateella katolle sinkoutunutta puun oksaa, joka oli lävistänyt peltikatteen.

”En oikein tiedä, mikä on vahinkotyyppi, kun on lintu viemäritulppana, mutta laitetaan vaikka käyttölaitevuoto”, alkoi meille saapunut vahinkoilmoitus. Kävi ilmi, että kahden asunnon ja rappukäytävän kastellut vesivahinko aiheutui siitä, että lokki oli änkenyt itsensä ilmanvaihtokoneen kondenssivesiputken suuaukon päälle tukkien sen. Kun kone avattiin, havaittiin, että yhteensä kolme lokkia oli päässyt hormin kautta iv-koneen sisälle ja kuukahtanut sinne. Lokki kun on melko iso lintu, niin koneen toiminta ja kondenssiveden poistuminen oli häiriintynyt, jolloin kondenssivesi pääsi rakenteisiin. Kondenssivesivahingot ovat kiinteistövakuutuksista poissuljettuja, paitsi jos vahingon on aiheuttanut laitteen rikkoutuminen. Lokkivainaiden rakennukselle aiheuttama vahinko oli yli 22.000 euroa. Hormi verkotettiin, jotta jatkossa lokit pysyvät taivaalla, kondenssivesi putkistossa ja rauha maan päällä.

Asukkaan suurikokoinen kani oli asunnossa pogoillessaan saanut sysättyä keittiön hanan auki. Lavuaarissa oli ollut astioita, minkä vuoksi vesi ei ollut päässyt tarpeeksi nopeasti viemäriin, vaan vesi lorisi altaan reunan yli ja lattialle. Taloyhtiöllä oli onneksi AR-laajuinen kiinteistövakuutus, joka korvasi äkillisen ja ennalta arvaamattoman vahingon. Kaniinin vahingon hinnaksi tuli hieman yli 23.000 euroa. Taloyhtiölle jäi maksettavaksi, tai jänön omistajan kanssa neuvoteltavaksi avoimen hanan erityisomavastuu 25 % vahingon määrästä.

Kerrostaloasunnon eteisen kattovalaisimesta alkoi yllättäen valua runsaasti vettä. Yläkerran asuntoon mentäessä selvisi vahingon syyksi näppärä koira, joka oli mennyt hellettä pakoon suihkuun. Suihku oli päällä ja vuhveli istui tyytyväisenä vilvoittelemassa pehva puoliksi lattiakaivon tukkien. Tälläkin taloyhtiöllä oli onneksi AR-laajuinen kiinteistövakuutus, sillä vahingon määrä oli yli 32.000 euroa. Avoimen hanan omavastuu oli tässäkin tapauksessa 25 % vahingon määrästä. Asukkaalla oli kuitenkin hyvä kotivakuutus, jonka vastuuturva onneksi oli apuna kiinteistövakuutuksen omavastuun kattamisessa.

Juttusarjan tarinat perustuvat todellisiin vahinkotapauksiin. Näitä yksittäisiä vahinkotapauksia ei voida soveltaa sellaisenaan minkään toisen yksittäisen vahinkotapauksen korvattavuuden arviointiin johtuen mm. vakuutusehtojen mahdollisista eroavaisuuksista ja muutoksista.

Tilaa uusimmat Vakuutusmeklarin Vahinkotarinat suoraan sähköpostiisi tästä!

Kuinka voimme auttaa?

    (*pakollinen kenttä)

     

    Ota yhteyttä